IKEA Pallady, cel mai mare magazin IKEA din Sud Estul Europei a fost inaugurat astăzi la Bucureşti

0
2226

După o aşteptare de aproape un an, IKEA Pallady a fost inaugurat, fiind şi cel mai mare magazin din Sud Estul Europei, al companiei suedeze. Este magazinul cu numărul 431 din lume. La 12 ani de la intrarea IKEA în România vine acest debut, care e doar începutul unei extinderi masive, ce vizează şi alte oraşe din ţară.

Noul magazin a necesitat o investiţie de 90 de milioane de euro şi ocupă un spaţiu de 37.000 de metri pătraţi. Aproape 10.000 de produse stau la dispoziţia clienţilor. Există şi 3 modele de interioare integrale, plus 58 de camere modelate pe gusturile tuturor. Dar nu e doar despre shopping aici, ci şi despre relaxare şi mâncare. Puteţi degusta chifteluţe suedeze şi celebrul hot dog de 1.5 lei la restaurantul cu capacitate de 550 de locuri.

Există şi un loc de joacă supravegheat, pentru cei mici. Clienţii au parte de 1300 de locuri de parcare şi există şi 4 staţii de încărcare pentru maşini electrice. La deschidere au participat astăzi Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe, dar şi ambasadorul Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny şi Ştefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, plus primarul sectorului 3, Robert Negoiţă.

Un aspect interesant e că există la acest magazin un program buy back, prin care clienţii îşi pot aduce mobilierul vechi şi uzat pentru a obţine un voucher la schimb. Acest magazin IKEA include şi un bistro şi magazin de delicatese suedeze. Există şi o zonă de 800 de metri pătraţi în Market Hall şi o zonă IKEA Cafe, gândită ca spaţiu de întâlnire.

IKEA Pallady are 600 de angajaţi şi a creat 500 de locuri de muncă în domeniul construcţiilor odată cu ridicarea magazinului. Magazinul este deschis în fiecare zi de la ora 10:00 la ora 22:00, iar restaurantul de la 09:00 la 21:00. Este aproape de staţia de metrou Anghel Saligny şi depoul Titan, unde vin tramvaiele 19, 27 şi 40.

Următoarele locaţii deschise de compania suedeză vor fi în oraşe precum Timişoara, Braşov şi Cluj. Iată şi câteva statistici, de la Alexandru Negrea:

„Peste 7000 de oameni au vizitat azi, până la 15:00, noul magazin IKEA Pallady. S-au vândut 2899 de hotdogs pe zona de food, iar valoarea medie a bonului de cumpărături din magazin a fost de 153 de lei.”

Sursa foto: Adrian Scutariu/ MSL The Practice