În Budapesta se află o cafenea unde te servesc roboţi: Enjoy Cafe

0
2113

Am auzit de cafenele şi restaurante în Japonia unde te servesc roboţi şi nu oameni, dar ne surprinde să vedem aşa ceva şi în Ungaria. La vecinii noştri de la vest se află o cafenea numită Enjoy Cafe, unde personalul e format din roboţi.

Puteţi vizita locaţia în Budapesta şi veţi fi întâmpinaţi de un robot de statură mică, de mărimea unui copil. El salută clienţii în engleză şi are o faţă prietenoasă. Mai există şi un robot cu aspect mai feminin care vine la masă cu o tavă în mână şi ia comanda. Cafeneaua a devenit deja virală şi e plină de turişti şi localnici, veniţi în căutarea unei doze serioase de futurism.

Robotul de la intrare se numeşte Pepper şi este un robot-recepţioner, care poate imita sunete şi chiar poate dansa pe rock. Acesta este robotul de la intrare, dar mai sunt şi alţi doi roboţi de servire, cu statura unui adult. În spatele acestei iniţiative se află o firmă IT din Budapesta, E-Szoftverfejlesztő Kft, care se ocupă cu AI şi sisteme integrate.

Surprise surprise 👀👀👀

Publicată de Enjoy Budapest Café pe Vineri, 14 decembrie 2018

Enjoy Cafe priveşte spre viitor, încurând copiii să interacţioneze cu roboţii şi îndemnându-i să facă din inginerie şi programare o pasiune. În total sunt 7 roboţi mari şi 9 roboţi mici la cafenea. Pe viitor vor avea loc aici workshop-uri unde lume va învăţa să programeze rooboti şi să interacţioneze cu ei.

Enjoy este un business mai complex, care include şi bar, cafenea, hotel şi restaurant.