„Invitaţie la tăierea porcului”; Sezonul a început la Veseud-Agnita

0
2256

Pentru cei care nu se cramponează de pudibonderie sau post, a început deja tăierea porcului, cu o lună mai devreme decât de obicei. Nu e ignatul, dar este „Invitaţie la tăierea porcului” în zona Veseud-Anita, Sibiu, la codul poştal 557083. Avem detalii despre eveniment mai jos.

Peste 40 de participanţi au confirmat prezenţa, iar tradiţia din bătrâni este pusă în aplicare la Veseud. Avem tăierea clasică a porcului, cu pahare ciocnite când râtanul se pârleşte şi cu miros de şoric proaspăt şi porcoşan pârlit. Nu vă îngrijoraţi că aţi ratat startul acestui obicei. Goarna a sunat vineri la ora 14:00 şi totul continuă până pe 26 noiembrie la ora 17:00.

Cine se scoală de dimineaţă duminica va prinde proaspătă carniţa fragedă de porc. Localnicii au rachiu, poveşti la gura sobei şi evident cârnaţi, caltaboşi, tobă, pateuri, jumări şi „pomana porcului” evident. Rachiul fiert şi mămăliga potolesc gerul de afară. Merită încercat macat o dată în viaţă. Cine ştie, poate convertiţi şi nişte vegetarieni…

Sursa foto