Parcul IOR găzduieşte în acest weekend Târgul cu bunătăţi din peşte şi produse de post

0
3688

În acest weekend cei care ţin post se desfată cu peşte, pentru că e dezlegare la peste şi ca atare apar şi evenimentele tematice. Un astfel de eveniment are loc tot weekendul în Parcul IOR din Bucureşti, cunoscut şi drept Parcul Alexandru Ioan Cuza. E vorba despre Târgul cu bunătăţi din peşte şi produse de post.

Participă bucătăresele din Moldova cu faimoasele lor plăcinte, printre care şi „tăvălita de Botoşani”. E o „tăvălită” specială, de post, care se găteşte cu făină, apă, zahăr, margarină şi cacao, dar şi nucă şi arome. Practic avem de-a face cu o negresă, dar localizată. O sută de grame de prăjitură costă 6 lei la stand şi acelaşi preţ îl au nucile umplute.

Găsiţi şi cozonac de post (39 de lei kilogramul) şi plăcintă de dovleac (55 lei kilogramul). Fiind un târg dedicat peştelui şi produselor de post, nu lipseşte saramura de crap, borşul pescăresc sau crapul la grătar. Sarmalele de post şi iahnia completează peisajul. Pentru a stinge tot usturoiul care inevitabil se va mânca cu peşte există şi must făcut pe loc, cu struguri aduşi direct din Vrancea. Un litru costă 10 lei. Veţi mai găsi acolo şi ciocolată de casă, ghiveci de legume şi scovergi.

Prunele uscate se găsesc la aceleaşi standuri, iar preţul lor este de la 10 lei kilogramul. Târgul din Parcul IOR se află în zona bisericii maramureşene, peste drum de punctul eMAG.ro din acea zonă. Este deschis inclusiv mâine până la ora 20:00.