Ioana Bogdan a câştigat trofeul Young Chef 2018 şi marele premiu de 1000 de euro

0
1945

Cine a vizitat în acest weekend zona Romexpo a remarcat probabil că pe lângă Comic Con şi Street Food Heroes, mai avea loc un eveniment acolo. Numele său este Pack Expo 2018, o expoziţie de ambalaje şi soluţii de ambalare, iar evenimentul a inclus şi decernarea trofeului Young Chef 2018. Câştigătoarea se numeşte Ioana Bogdan şi avem detalii despre competiţie mai jos.

Young Chef este o competiţie pentru tinerii pasionaţi de arta gătitului şi în acest an totul s-a desfăşurat la Romexpo între 18 şi 19 mai. E vorba despre un concurs de reţete pentru ready-meal. Angst a fost sponsor principal, iar tinerii bucătari au folosit de altfel ingredientele de la acest lanţ de supermarketuri. Concurenţii au avut între 18 şi 35 de ani şi au avut ca scop crearea unei reţete cât mai originale, dar şi cu ingrediente variate.

Totuşi produsul final trebuie să nu fie exagerat de scump şi uşor de ambalat şi porţionat, plus să îşi păstreze gustul şi o zi sau două după preparare. Ioana Bogdan a fost câştigătoarea, iar produsele ready meal gatite folosind reţeta sa premiată vor ajunge pe rafturile „Merinde Urbane”. Tânăra a câştigat premiul de 1000 de euro şi un abonament pe 12 luni la revista „Gastromedia”. Publicatia o va intervieva ulterior.

Finala concursului a avut loc sâmbătă, pe 19 mai 2018, în pavilionul B2 din Romexpo, în cadrul Pack Expo 2018. În finală au ajuns Ioana Bogdan, jurist de 33 de ani şi Nazat Elzanati, studentă de 20 de ani. Juriul a fost reprezentat de Chef Sorin Bontea, Sorin Minea şi Chef Ioan Cristian Şerb. Aşteptăm să aflăm şi care e preparatul câştigător şi să îl degustăm din magazinele Angst şi cele partenere.

„Merinde Urbane” găsiţi şi la Carrefour şi la Mega Image din ce am văzut.