Liviu Lambrino, concurent Master Chef din primele sezoane a gătit în Dubai

0
1693

Multă lume este de acord cu faptul că primele sezoane din Master Chef au fost „epoca de aur” a cooking showurilor de la noi. Preparatele, personalitatea concurenţilor, totul era perfect gândit şi conceput. Din acea serie de concurenţi face parte şi Liviu Lambrino, fost concurent Master Chef, care a ajuns bucătar în Dubai.

Liviu a pregătit mâncare la un festival culinar din Dubai, care a avut secţiunea centrală la Etisalat Beach Canteen. E vorba chiar despre Dubai Food Festival 2018, despre care am scris la începutul acestui an. În această primăvară bucătarul a primit invitaţia de a participa la respectivul festival, pentru a experimenta gastronomia din Emirate.

În ciuda faptului că totul avea loc în Dubai, festivalul oferea preparate deluxe la preţuri mai mici decât de obicei. Totul făcea parte din „Restaurant Week”, o săptămână în care se puteau degusta meniuri la cele mai faimoase restaurante din oraş, la preţuri mai accesibile. La Etisalat Beach Canteen, care se afla pe malul mării puteai degusta burgeri, salate, mezze modernizate, deserturi, frigărui şi multe altele.

Liviu povesteşte pentru Click.ro că bucătari ajunşi pe plaja Seven Sands au fost primiţi regeşte. Chef-ul sirian Bassel Ibrahim îi coordona pe bucătarii participanţi. Cei prezenţi au făcut schimb de reţete şi au gătit pacheţele umplute cu carne de rechin sau burger de cămilă. A mai fost gătit şi Majpoos, o reţetă din Oman care este influenţată de bucătăria indiană.

Ingredientul principal este orezul, aromat cu şofran şi cardamom. Se pregăteşte cu miel, pui sau peşte. Liviu poate fi găsit şi în Bucureşti, gătind pentru diferite restaurante din Capitală. A gătit la o galerie de artă lângă podul Grant în această lună şi a participat şi la Horeca School în ultima lună.

Sursa foto