Iron Maiden lansează o bere cu aromă de sake, Sun and Steel

0
1598

În ziua de azi e la modă ca marile formaţii rock să aibă propria bere, uneori chiar propriul whisky. Iron Maiden a avut deja câteva lager-uri de calitate, iar în România Luna Amară ştiu că are şi ea un brew. Ei bine, Iron Maiden a lansat în în această săptămână şi o bere ceva mai specială, cu aromă de sake.

Noua băutură poartă numele de „Sun and Steel” şi este inspirată de tradiţia niponă. Asta se reflectă şi în transformarea mascotei Eddie într-un samurai. Acest Sake Lager face parte din gama de beri Trooper ale formaţiei britanice. „Sun and Steel” este inspirată din viaţa samuraiului japonez Miyamoto Musashi. Noul lager este dublu fermentat şi a fost produs de către Robinsons Brewery.

Bruce Dickinson, solistul Iron Maiden a fost implicat personal în pregătirea sa, alături de berarul şef Martyn Weeks. Cei doi au colaborat cu George Yusa, deţinătorul lui Okunomatsu Saké Brewery, care are o vechime de 300 de ani şi se află în Fukushima. A fost nevoie ca Dickinson să obţină permisiune de la guvernul japonez pentru a folosi drojdia specială de sake.

Noua bere vă fi disponibilă în primă fază în magazinele din Marea Britanie pe 6 mai. Pentru cei care nu ştiu, Sake este un vin tradiţional japonez, realizat din orez fermentat. Spre deosebire de vin, unde alcoolul este produs prin fermentarea zahărului din struguri, sake are un proces de producţie mai apropiat de bere, în care amidonul e convertit în zahăr.