KFC anunţă trecerea la paie din hârtie, renunţând la plastic

1
1539

KFC face un pas în plus spre un business mai ecologic, renunţând la paiele din plastic şi trecând la cele din hârtie. Sphera Franchise Group a confirmat introducerea paielor din hârtie în toate restaurantele KFC din ţară, renunţând definitiv la paiele din plastic de unică folosinţă.

Până în decembrie 2019 toate restaurantele deţinute de Sphera în România şi Moldova vor face aceasta tranziţie. Pe lângă KFC, Sphera mai deţine şi Pizza Hut şi Taco Bell. Ştiu că o abordare similară a avut-o şi Starbucks la nivel internaţional şi nu ştiu dacă aţi remarcat, dar pungile de la Mega Image şi sticlele de apă Dorna sunt mai subţiri, folosind mai puţin plastic.

Noile paie din hârtie de la KFC sunt produse din lemn provenit din păduri administrate în mod sustenabil. KFC încurajează de asemenea folosirea responsabilă a plasticului de unică folosinţă şi la nivel de clienţi. Aceştia pot renunţa la capacul de plastic asociat paharului de carton cu băutură răcoritoare, dacă produsele sunt consumate în restaurante.

În acest caz puteţi folosi paiul de hârtie în mod opţional. O tranziţie uriaşă este şi renunţarea la paharele din plastic, dar asta se va întâmpla ceva mai greu, nefiind găsită încă o soluţie 100% viabilă şi cu preţ rezonabil.