KFC lansează „puiul prăjit” din plante, realizat împreună cu Beyond Meat

3
2396

După o perioadă de zvonuri şi promisiuni, iată că proiectul vegan al celor de la KFC este gata. Lanţul de restaurante al Colonelului Sanders a început testele cu „pui prăjit” realizat din plante, folosind tehnologia celor de la Beyond Meat. Rezultatul? Beyond Fried Chicken!

Un singur restaurant KFC va servi acest preparat începând de marţi, 27 august. El se află în oraşul Atlanta, deci e vorba de o lansare de test ultra limitată. Oferta ţine doar 8 ore, iar clienţii primesc o porţie de Beyond Friend Chicken orice ar comanda. Se pot cumpăra şi separat nuggets fără carne la 6.49 dolari pentru 6 bucăţi sau 8.49 dolari pentru 12 bucăţi, incluzând şi garnitură şi băutură. Vor fi şi „aripioare” vegetale la 6 dolari pentru 6 bucăţi.

Feedback-ul clienţilor va fi luat în calcul pentru a decide dacă se va extinde disponibilitatea preparatului sau nu. În luna mai a acestui an preşedintele KFC SUA, Kevin Hochman a anunţat că se întâlneşte cu producătorii de „carne vegetală” pentru a discuta despre alternative la carnea clasică.

Pe atunci oficialul se declara abia convins de trend şi spunea dacă era întrebat cu 6 luni în urmă ar fi zis un „NU” clar. Văzând totuşi că Burger King şi alţi rivali tatonează terenul cu burgeri tot mai vegetali, era clar momentul să fie încercat ceva. Şi Pizza Hut şi Domino’s au încercat să pună brânză vegetală în pizza şi să ofere tofu şi înlocuitori de pepperoni pe pizzele lor.

McDonald’s avea burgeri vegani şi vegetarieni de ceva vreme şi cred că nici Taco Bell nu e departe să lanseze ceva în linie cu trendul. KFC ar fi testat deja alternativa vegetariană la puiul prăjit în Marea Britanie. Beyond Meat are mare succes, realizând parteneriat după parteneriat. A bătut palma cu Subway, Dunkin’ şi Del Taco.

Trendul vegan creşte tot mai mult, iar latte-ul cu lapte de soia e deja ceva comun la Starbucks. Aşteptăm şi la noi KFC-ul vegetarian şi mă întreb care e proteina secretă care imita puiul, dacă la vită mazărea şi năutul au fost cheia.