Regina Elisabeta a II-a caută un chef pentru bucătăria regală

0
1399

Dacă unii bucătari se pot lăuda că au gătit pentru cele mai prestigioase hoteluri din lume şi au trecut pe la restaurante cu stele Michelin, puţini se pot lăuda că au gătit pentru capete încoronate. În curând un astfel de post va fi disponibil, pentru că Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a caută un master chef pentru bucătăria regală.

Există acum un post disponibil pentru un „Demi Chef di Partie” la Palatul Buckingham. Aplicantului i se solicită o bună ştiinţă a bucătăriei contemporane, dar şi a celei clasice, pentru a satisface o gamă largă de gusturi. Se mai promite şi că „fiecare zi va fi diferită”, iar bucătarii vor găti pentru recepţii şi dineuri oficiale, dar şi pentru angajaţii la Palat.

Salariul nu e chiar impresionant, 28.000 de dolari pe an, plus găzduire şi 33 de zile de concediu pe an, plus alte beneficii. În postarea de job se solicită şi ca aplicantul să fie ambiţios şi entuziast şi să se ocupe de toate cele 4 secţiuni ale bucuatariei. Skillurile de comunicare sunt de asemenea foarte importante pentru a lucra cu echipa de bucătari.

Marea provocare a celui angajat va fi să încropească un meniu legendar pentru nunta prinţului Harry cu Meghan Markle, care are loc în luna mai a acestui an. Asta dacă nu îşi vor aduce proprii master chefi… Pentru cei care se întreabă ce gusturi culinare are Regina, aflaţi că Elisabeta a II-a nu tolerează usturoiul, preferă multă ciocolată neagră şi foarte puţină carne roşie.