Lavazza aduce noi sortimente de cafea în gama Tierra, inclusiv unul Bio

0
1426

Lavazza a adus noi sortimente de cafea pe piaţa din România, în cadrul brandului de cafea Tierra. Acesta include 3 sortimente noi: Bio Organic, Single Origin Brasile-Cerrado și Peru-Ande. Prima este o variantă promovată drept blend de cafea provenit din culturi organice.

Tierra Bio Organic este primul produs Lavazza destinat pieţei din România, care vine cu certificare bio. Tierra Single Origin Brasile-Cerrado și Tierra Single Origin Peru-Ande sunt variante de cafea premium 100% arabica, care includ boabe selectate din Brazilia şi Peru, cu certificare Rainforest Alliance. Varianta Bio Organic de Lavazza debuta internaţional în toamna anului trecut. A fost prezentată la Milano şi provine de la fermele unde se practică agricultura bio şi sustenabilă.

Pe lângă certificarea Bio, o are şi pe cea UTZ, care garantează standardul de calitate. Aroma sa deosebită este derivată din metodele de procesare şi altitudine ridicată la care se cultivă cafeaua în America Centrală şi de Sud. Boabele 100% organice Arabica sunt prăjite pentru o perioadă mai lungă de timp, folosind o combinaţie de temperatură scăzută şi medie. Noul blend ajunge atât în varianta moka pe piaţă, dar şi capsule.

Lavazza a fost fondată în 1895 de către Luigi Lavazza în Torino, Italia. Urmaşii săi conduc şi acum compania internaţională, cu aceeaşi pasiune. Compania îşi oferă noile produse atât în retail independent la noi, cât şi în marile magazine, la un preţ recomandat de 20.60 lei.