Lidl România ar fi vândut mere cu exces de pesticide; Produsul are un avertisment doar în magazine

0
1115

Lidl România a decis să retragă sortimentul de mere verzi Golden Delicious de la vânzare, după ce în aceste fructe a fost descoperită o cantitate de pesticide peste limita legală admisă. Despre ce e vorba în această situaţie aflaţi mai jos.

Merele au fost vândute în perioada 24 iunie – 2 iulie 2018 şi acestea aveau o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisă de lege. Acel pesticid poate provoca probleme de sănătate precum lăcrimare, salivaţie, secreţii bronşice, dar şi diaree sau spasme musculare. Se poate chiar mai grav de atât la femeile gravide, copii sau cei în vârstă.

Consumatorii care au cumpărat respectivele mere au fost rugaţi să le returneze, urmând să primească înapoi contravaloarea produsului, fără a fi nevoie de bon fiscal. Trebuie spus şi că respectivul mesaj de avertizare cu privire la fructele cu probleme a apărut doar afişat în magazine şi nu a fost publicat şi pe site-ul companiei. Problema e ca orice persoană care cumpără mere le foloseşte probabil la 2-3 zile după achiziţie, deci probabil că au fost mâncate de mult.

Nu e prima oară când Lidl are probleme de genul, lanţul de supermarketuri fiind nevoit să retragă din magazine în aprilie un produs afectat de o toxină. Şi atunci era vorba tot de mere, dar de suc de mere şi sfeclă roşie de această dată, cu toxina „Patulina”.