Mediaşul găzduieşte Weinfest: 3 zile cu degustări de vin, gastronomie şi muzică

0
973

Următorul mare festival dedicat pasionaţilor de licori bahice este Weinfest, care va avea loc la Mediaş în weekendul 20-22 septembrie. Pe parcursul a 3 zile veţi putea degusta vinuri, afla detalii despre istoria viticolă a regiunii, dar şi lua parte la concerte şi evenimente gastronomice.

Totul se petrece în Piaţa Regele Ferdinand I din Mediaş, care va fi convertită în locaţie de degustare a vinurilor şi preparatelor culinare. Celebrele vinuri din zona Târnavei vor putea fi încercate, dar şi cele din alte zone ale ţării. Gazda evenimentului este Turrepitz, paznicul cetăţii Mediaş, care va face o concesie, coborând din turn pentru a fi alături de oaspeţi.

23 de crame şi-au anunţat prezenţa, depăşind chiar graniţele şi incluzându-le şi pe cele din Republica Moldova. Le veţi regăsi în 15 căsuţe de lemn special amenajate, completate de Cămara Boierului. Degustările se fac în modul următor: puteţi cumpăra taloane valorice, pe baza cărora veţi putea degusta de 10 ori câte 15 mililitri. Chef Marius Rafa şi Chef Radu Zărnescu îi vor încânta pe participanţi alături de echipa Masters of Flames.

Vor avea loc şi masterclass-uri legate de industria oenologică, iar lista formaţiilor participante sună foarte bine. Pe ea îi găsim pe cei de la Proconsul, Mircea Baniciu & Band, Walter Ghicolescu şi Amalia Gaiţă. Mediaşul are o relaţie specială cu arta producţiei de vin. Sigla municipiului include imaginea a 3 struguri încă din 1549. Zona din jurul oraşului se numea „Ţara Vinului” încă din 1206.

În 1876 aici se stabilea şi sediul primei Şcoli de vin şi pomicultură din zonă. La Mediaş au avut sediul din secolul 19 Compania de Export de vin a Transilvaniei, Asociaţia viticolă săsească din Transilvania şi Asociaţia Centrală a Cramelor. Programul complet se va găsi pe pagina de Facebook a evenimentului.