Metro Băneasa pune la dispoziţia clienţilor o micro seră inteligentă

0
2093

Am auzit de legume de seră, dar de micro sere integrate în lanţuri de magazine nu am mai auzit până cum. Fix asta a lansat lanţul de magazine Metro, începând cu locaţia din Băneasa. Astfel, Metro cultivă în acea seră plante aromatice speciale şi la pune la dispoziţia clienţilor.

Avem de-a face cu o micro seră, pe care o vedeţi în imaginea de mai sus, care beneficiază de temperatura ideală şi lumina ideală pentru creşterea acelor plante. Conceptul a fost inaugurat în această lună în magazinul Metro Băneasa. Este prima microseră inteligentă, pentru creşterea ecologică a plantelor aromatice. Aceste plante sunt destinate în special restaurantelor, hotelurilor şi altor întreprinderi din zona HoReCa.

E vorba aici despre o grădină interioară verticală, automatizată, care permite creşterea simultană a 175 de ghivece de microplante. Ele vor fi gata în doar 2 săptămâni. Mediul de creştere este unul atent monitorizat, fără pesticide, complet bio. Rezultatul? O selecţie naturală de pătrunjel, busuioc, coriandru, mentă, leuştean şi multe altele de gen.

Plantele vor creşte până la gramajul de 30-40 de grame şi sunt apoi aduse la raft pentru vânzare. Plantele îşi păstrează proprietăţile nutritive şi nivelul crescut de antioxidanţi, datorită modului în care sunt crescute. Producţia este controlată printr-o aplicaţie care asigură date despre temperatură, lumină şi umiditate. Consumul microserei este de 730 de Kwh/mp/an.

Aceste microsere vor mai ajunge în alte cinci magazine din reţeaua Cash & Carry din 2020.