Timişoara are o nouă brutărie: Mons Mellis vă aşteaptă cu pâine proaspătă din maia, prăjituri artizanale

0
3931

La mijloc de toamnă Timişoara se primeneşte cu o nouă brutărie, numită Mons Mellis. Începând cu data de 31 octombrie se deschide această brutărie, pe Calea Circumvalaţiunii. Pe lângă pâine cu maia, veţi găsi şi cozonaci, prăjituri şi alte bunătăţi.

Prima brutărie Mons Mellis din Bucureşti se deschidea în 2017, urmată de o a două în 2018. Ambele se află în zona nordică a Capitalei, pe Ramuri Tei şi pe Barbu Văcărescu. Originea acestui business este totuşi una rurală, pornind la drum ca o afacere de familie din comuna Hărman, Braşov. În mai puţin de 2 ani de la inaugurare ajunsese deja la 3 magazine şi o unitate în regim de franciză.

Gabriel Surugiu a pornit acest business în 2013, ca o „brutărie sătească”, cu pâine ca la mama acasă. E inspirat de tradiţia bunicilor din Hărman, dar şi de conceptul de „boulangerie” din Franţa. Varietatea pâinii este foarte importantă aici, cu produse de inspiraţie germană, italiană şi franceză. Există şi ciabatta, baghetă franţuzească, pâine mediteraneană cu măsline, dar şi pâine cu secară sau pâine cu malţ.

Nu uităm de pâinea cu făină spelta, biscuiţi artizanali şi prajtiura de casă. Trebuie spus şi că dacă ai mâncat pâine la un restaurant din Braşov sunt şanse mari ca ea să vină de la Mons Mellis. Acesta este principalul furnizor de pâine pentru majoritatea restaurantelor de sub Tâmpa. În plus, pâinea lor ajunge în 14 magazine partenere. Din ce am înţeles brutăria va oferi şi dulceţuri artizanale, siropuri şi uleiuri speciale.

Sursa foto