Lanţul de restaurante La Plăcinte se extinde cu o nouă locaţie în zona Unirii din Bucureşti

0
3245

Lanţul de restaurante La Plăcinte se extinde şi vizează acum centrul Capitalei cu încă o locaţie. Noul restaurant se va afla în zona Unirii din Bucureşti, mai precis la parterul clădirii de birouri Day Tower, unde s-a deschis şi o cafenea Starbucks anul trecut.

Franciza La Plăcinte pornea din Republica Moldova şi intră pe piaţa locală în toamna lui 2013. În perioada următoare, cel mai probabil până la final de an va deschide un restuarant nou la parterul clădirii Day Tower, foarte aproape de Magazinul Unirea şi magazinul foto F64. Cu această ocazie lanţul din Moldova ajunge la 8 restaurante la nivelul Capitalei, conform site-ului La Plăcinte.

Trebuie spus şi că respectiva clădire a fost recent vândută unui nou proprietar, Corporate Finance House Group, un investitor din Liban. Acea clădire a fost finalizată la sfârşitul lui 2018 şi dezvoltată de către elenii de la Day Group. Clădirea a fost închiriată integral de către Enel România, pe termen lung. Având în vedere structura clădirii şi poziţionarea cafenelei Starbucks, cred că restaurantul La Plăcinte va fi imediat lângă cafenea.

Lanţul moldovean mai are locaţii pe lângă Capitală şi în Sibiu, Braşov şi Ploieşti. A pornit tare la drum, cu un concept nou de „local tradiţional, cu muzică populară, blide şi covoare din popor pe pereţi”. După un avânt puternic, a început să o ia puţin în jos. În intervalul 2016-2019, businessul a scăzut cu aproape 25%, sub 22 de milioane de lei.

Patronul La Plăcinte mai deţine şi Andy’s Pizza, ale cărui locaţii nu prea le-am văzut pe la noi, dar care peste Prut e ceva mai popular. În meniul La Plăcinte se afla atât plăcinte cu varză murată, cu carne, cu brânză plus mărar, dar şi deserturi legendare, precum „Căciula lui Guguţă”, sau un soi de „snickers home made”, din alume, ciocolată artizanală şi caramel. Sunt şi limonade cu fructe de pădure, somon, mititei şi cârnaţi, dar şi soleancă şi numeroase alte ciorbe şi supe.

Sursa foto