Nespresso aduce sărbătorile mai aproape cu o ediţie limitată de cafea realizată împreună cu un maestru patiser

0
227

Chiar dacă suntem încă la începutul lunii noiembrie, am început să intrăm deja în spiritul sărbătorilor de iarnă. Nespresso ne anunţă azi că a pregătit o ediţie limitată de cafea, una asociata sărbătorilor de iarnă şi realizată în colaborare cu maestrul patiser Pierre Herme. Avem detalii mai jos.

Brandul elveţian Nespresso a lansat o ediţie limitată de sărbători, realizată în colaborare cu unul dintre cei mai apreciaţi patiseri din lume. Nu este prima iniţiativă de gen, Nespresso lansând în fiecare an, în apropierea sărbătorilor de iarnă sortimente de cafea cu arome în ediţie limitată. În 2022 apar 3 sortimente de cafea, atât pentru Sistemul Original, cât şi pentru sistemul Vertuo. De asemenea se mai lansează o serie limitată de biscuiţi şi ciocolată.

Pierre Herme este chef patiser şi un cofetar foarte apreciat. Creaţiile sale sunt considerate opere de artă. A fost premiat drept „Cel mai bun chef patiser din lume” în 2016, iar revista Vogue l-a numit „Un Picasso în arta prăjiturilor”. Maestrul este adeptul deserturilor delicate, al decorului subtil, simplu şi elegant, minimalist. Noile sortimente de cafea sunt Infiniment Gourmand Saveur Noisette, Infiniment Fruite Saveur Framboise şi Infiniment Espresso/Infiniment Double Espresso (în funcţie de tehnologia espressorului folosit).

Acestea din urmă sunt sortimente realizate pe bază de cafea Arabica din Columbia, cultivate în regiunea Tolima, care are o calitate excepţională a cafelei, fără aditivi sau pesticide. Versiunile Infiniment Espresso conţin exclusiv cafea prăjită şi măcinată din Tolina. Infiniment Gourmand Saveur Noisette are o aromă de alune, iar Fruite Saveur Framboise evocă gustul tartei de zmeură proaspătă, un desert des întâlnit în Franţa şi apreciat acolo şi nu numai. Boabele de cafea Arabică oferă note aromatice fine, de cereale şi malţ.

Au apărut şi deserturi tematice pentru această colecţie: biscuiţi cu aromă de zmeură şi scorţişoară Ceylon, Infiniment Savoureux, dar şi deşertul din cacao Infiniment Exquis, realizat cu 70% cacao din Republica Dominicană şi boabe de piper Timur.

„Ediția limitată realizată în parteneriat cu maestrul patiser Pierre Hermé se bazează pe experiența lui vastă ca expert în arome și se remarcă drept o colecție care răsfață papilele gustative și sporește bucuria de a dărui celor dragi. Este o invitație să fim împreună, să descoperim și să ne bucurăm de micile gesturi care ne fac viața mai frumoasă. Fie că vorbim de plăcerea degustării unei noi cafele sau a unei prăjituri, fie că schimbăm o vorbă între prieteni sau ne prelungim un mic dejun ȋn familie, poveștile de iarnă sunt mai frumoase alături de creațiile Nespresso și Pierre Hermé.”, a declarat Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer al Diviziei Nespresso.