The Lunch Society, un nou restaurant Stradale by Chef FOA va fi deschis la Cluj în 2018

0
4169

Chef FOA (pe numele real Florin Scripca) pregăteşte un nou restaurant pentru anul 2018, o locaţie marca Stradale. Aceasta îşi va deschide porţile la Cluj-Napoca, iar FOA va colabora cu Constantin Covaliu. Conceptul este unul inedit, un hibrid între street food şi live cooking, destinat clădirilor de birouri.

Ideea vine de la compania Flavours, care are 16 ani de experienţă pe piaţa din Bucureşti. Restaurantul cu suflu nou pe piaţa clujeană a necesitat o investiţie de 300.000 de euro şi se întinde pe un spaţiu de 700 de metri pătraţi. De amenajarea interiorului s-a ocupat designerul Mihai Popescu. Stradale are deja 6 locaţii în Bucureşti: BBP, Oregon, Carnivale, Avenor, Aletheea şi Express.

Cea din Cluj se va numi Stradale, The Lunch Society şi va aduce o abordare nouă, trecând dincolo de conceptul clasic de „comfort food”. Ideea este nu doar de a servi mâncare consumată pe fugă, ci de a savura preparate deosebite pregătite cu grijă şi a avea o experienţă de restaurant chiar şi în pauza de masă de la birou. În plus, transparenţa şi deschiderea faţă de client specifică mediului street food va fi prezentă.

Chef FOA se află în spatele meniului, având o experienţă de 17 ani în spate, inclusiv pe plan internaţional. În anii 2014-2015 Chef FOA a fost în juriul MasterChef România şi a lucrat în trecut şi pentru Jamie Oliver, dar a gătit şi pentru Regele Mihai. Constantin Covaliu este Managing Partner al Agenţiei Why Not, care se ocupă cu organizarea de evenimente ca Street Food Festival, TIFF sau Jazz in the Park.

Stradale, The Lunch Society va fi deschis între 08:00 şi 17:00 în timpul săptămânii şi va avea un Robata Grill şi un Tandoor Oven, în care se va prepara zilnic pâine „naan” proaspătă.