Pentru că mai avem puţin şi intrăm în luna decembrie, prima lună de iarnă, marile restaurante îşi primenesc meniurile cu noutăţi. Nu face excepţie restaurantul Roberto’s din hotelul Athenee Palace Hilton Bucureşti. Eleganta locaţie a anunţat lansarea noului său meniu de iarnă, creat de către Executive Chef Franz Conde, împreună cu Chef Alex Chioaru din Roberto’s.

În această vară am putut gusta un meniu special creat pentru terasa La Strada, iar acum trecem la sezonul rece, cu rafinamentul aferent. Conceptul abordat aici se rezumă în 3 cuvinte: „Pura Cucina Italliana”. Găsim în meniu „Spaghetti al cipolloto” după reţeta cuplului Aimo şi Nadia din Milano, dar şi „Pulpa de miel cu legume”, o reţetă care îşi trage seva din valea Itriei, în regiunea Apulia.

Chef de cuisiune Alex Chioaru a realizat un „Risotto cu crab uriaş de Alaska”, ştiţi voi acel crab prins cu atât de multe pericole în emisiunea celebră de pe Discovery. Acest risotto merge la fix cu vinul spumant înţepător. Nu se putea fără un desert deosebit, aşa că vom găsi în meniu „casatta”, o variantă de desert sicilian exotic cu spumă de citrice Yuzu, jeleu de nucă de cocos pe un biscuit de fistic.

La cină veţi putea savura „Penne alla Norma”, paste din regiunea Catania, dar şi „Il Galleto Lombardo”, cu spanac şi sos de cimbru şi lămâie. Pentru cei care doresc ceva mai light există „Crema di ceci”, adică supă cremă de năut cu şuncă guanciale, sau supa „Minestrone” cu legume.

Restaurantul Roberto’s se află în incinta hotelului Athenee Palace Hilton şi are o tematică italiană în meniu şi decor. Puteţi găsi extra informaţii despre promoţii şi face rezervări pe www.robertos.ro sau pe pagina de Facebook a restaurantului.