Oktoberfest 2019 a început la Braşov deja, cu wurst, parade şi 120.000 de litri de bere

1
1091

Brasovul se transformă în oraş bavarez în această toamnă, odată cu începerea celebrului festival Oktoberfest. Evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul 11 şi va aduce la oraşul de la poalele Tâmpei 120.000 de litri de bere.

Totul durează 10 zile, deci puteţi ajunge liniştiţi pe parcursul lunii septembrie. Veţi putea asculta muzica de fanfara şi să vă plimbaţi cu trăsături de epoca trase de cai. Care alegorice se perindă pe strada între zona centrală şi stadionul local. Pe acele care se găsesc decoraţiuni cu flori şi butoaie de bere. Totul a început de pe 5 septembrie şi tine până pe 15 septembrie veţi putea savura bere nemţească, dar şi locală în centrul oraşului şi la toate evenimentele conexe.

Zece atelaje şi 200 de artişti s-au perindat în urbe, până la uriaşul cort ridicat în zona centrală. Grosul manifestărilor are loc în zona fostului Stadion Municipal. Acolo veţi vedea chelneri în port tradiţional, cu pantalonii aceia simpatici din piele, bretele, pălăriile vânătoreşti şi cămăşi în carouri.

Povestea lui Oktoberfest începea la Braşov acum 10 ani, în 2009. Pe atunci ocupa doar 1200 de metri pătraţi, iar acum a ajuns la 25.000 de metri pătraţi. Totul începe dimineaţa cu un mic dejun bavarez, care include cârnaţi şi varza murată. Pe parcursul zilei se încing şi ceaunele uriaşe şi veţi putea degusta chiar şi gulaşul nemţesc, pregătit altfel decât cel maghiar.

Dacă anul trecut au fost 400.000 de turişti la Oktoberfest, în acest an sunt aşteptaţi 500.000. Nu uităm de pretzel fierbinte, proaspăt scos din cuptor şi acoperit cu sare sau de ciolan pe varză. Raţa pe varză e de asemenea o opţiune, iar la desert aveţi ştrudel cu vanilie şi îngheţată. Wurst de toate mărimile şi cu tot soiul de arome, de curry, viţel, cu caşcaval şi cu sosuri inedite vor putea fi degustate.

Printre degustări se strecoară şi numere de dans, concerte ale orchestrelor locale, mixaje de DJ şi chiar numere de balet bavarez. Pe 7 septembrie se ţine şi tradiţionalul concurs Miss Oktoberfest. Detalii aici.