Chef Florin Dumitrescu a lansat o nouă carte de bucate, “Româneşte. Punct şi de la capăt”

0
3919

Chef Florin Dumitrescu, pe care o să-l vedem de luni pe Antena 1 în sezonul 7 din “Chefi la Cuţite” tocmai a lansat o nouă carte de bucate. Poartă numele de “Româneşte. Punct şi de la Capăt” şi este a doua sa carte bucate. Cartea va fi disponibilă exclusiv în magazinele LIDL din ţară la preţul de 49.99 lei.

Exclusivitatea durează 2 luni, iar Chef Florin nu e străin de colaborările cu LIDL, având o serie pe YouTube în care combină gătitul cu umorul şi invitaţii celebri. Cât despre noua carte, aceasta include peste 60 de reţete româneşti, culese din toată ţara şi adaptate la vremurile moderne. Chef-ul consideră că “bucătăria românească are multe de spus”.

Florin Dumitrescu îşi doreşte păstrarea gustului autentic al preparatelor româneşti şi prezentarea lor în faţa lumii într-o variantă modernă. Cartea a fost împărţită în 4 secţiuni: Aperitive, Ciorbe, Feluri principale şi Deserturi. Cele 4 secţiuni primesc câte un citat de la un bucătar celebru: Gheorghe Vătafu, Cristian Broglia, Henrik Sebok şi Richard Hawke.

Romaneste. Punct si de la capat – lansare carte Chef Florin Dumitrescu

Ai o intrebare pentru Chef Florin Dumitrescu despre noua sa carte? Suntem LIVE cu Q&A din Casa Lidl din Sibiu!

Publicată de Lidl Romania pe Luni, 2 septembrie 2019

Într-o sesiune Q&A de pe Facebook, carismaticul chef a fost întrebat dacă ciorba de burtă se află în a doua carte, dar se pare că nu, el preferând să o includă în prima carte. Chef Florin a declarat că a fost tentat să scrie a doua carte de faptul că a vrut să inspire bucătarii să abordeze un nou suflu în bucătărie. Volumul cel nou a fost lansat luni, pe 2 septembrie la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu.

Prefaţa cărţii este semnată de celebrul chef francez Yannick Alleno, deţinător a 3 stele Michelin. Fiecare preparat apare în carte alături de povestea sa. Exemplele cele mai inedite sunt balmoşul din Bucovina, storceagul pescarilor sau laptele de bou din Tara Moţilor. Nu lipsesc nici deserturile, precum salamul de biscuiţi sau “muntele de clătite”.