Cererea de răcitoare de vin s-a triplat în 2021, conform Miele

0
173

Miele, producătorul unora dintre cele mai apreciate electrocasnice şi electronice pentru bucătărie are astăzi câteva statistici interesante cu privire la răcitoarele de vin. Se pare că în 2021 s-a triplat cererea de răcitoare de vin şi vânzările în acelaşi ritm.

Miele a înregistrat o creştere în prima jumătate a acestui an pentru răcitoare de vin, care au fost de 3 ori mai căutate decât în 2020. În general produsele au fost cumpărate de bărbaţi, iar doamnele au fost interesate în special de design şi de felul în care se pot integrat în bucătărie, indiferent dacă răcitoarele sunt achiziţionate în acelaşi timp cu alte electrocasnice sau ulterior.

Cele mai comandate răcitoare de vin de la Miele sunt cele încorporabile, iar unele modele smart permit controlarea lor de la distanţă direct de pe smartphone. Acest lucru se poate face prin aplicaţia Miele App – Smart Home. Cel mai mare răcitor are o capacitate de depozitare de 178 de sticle de vin, atât pentru modelul incorporabil, cât şi pentru cel de sine stătător.

Aceste unităţi vin cu până la 3 zone de temperatură, care se pot controla separat, asigurând condiţii de păstrare potrivite pentru orice sortiment de vin, fie el roşu, alb, spumant sau şampanie. Gustul vinului este fundamental influenţat de temperatură şi modul de depozitare, dar şi de tipul paharului din care este servit. Temperatura ideală de servire variază între 15 şi 20 de grade pentru vinul roşu şi între 7 şi 12 grade pentru vinurile albe. Este recomandat ca paharele de vin să fie transparente şi să nu aibă model pe ele.

Mai multe detalii şi ponturi legate de servirea vinului aflaţi pe winefolly.com

Legat de unităţile Miele de păstrare a vinului, ele se remarcă prin tehnologii ca Sommelierset, Master Cool, FlexiFrame şi NoteBoard. Prima este concepută pentru decantarea vinurilor fine şi include toate echipamentele necesare pentru a răci pahare şi a condiţiona perfect paharele de vin. FlexiFrame permite depozitarea în siguranţă a oricărui tip de sticlă, indiferent de mărimea sa. Mulţumită acestui sistem, suporturile individuale pot şi rearanjate în funcţie de diametrul sticlei.