Pastramă de oaie cu mămăliguță la stână în Bran – Cabana Curmătura

0
643

Bun venit, dragilor, la un nou episod din „Degustăm cu Denis”! Azi, continuăm să descoperim deliciile gastronomice din țara noastră și facem oprire la Cabana Curmătura, unul dintre cele mai apreciate restaurante din Bran.

Destinație gastronomică: Cabana Curmătura

Cabana este situată sub curmătura dintre Piatra Mică și Vârful Turnul Pietrei Mari, fiind un loc ideal pentru popasul montaniarzilor ce iau la pas potecile Pietrei Mici, dar și ale Pietrei Craiului. Este populară și pentru că reprezintă un punct perfect de plecare pentru turele alpine, fiind poziționată într-o pădure de molid, care se termină sub abruptul Turnului. De la cabană ai vedere până în Bucegi și Leaota. Cabana este cunoscută și pentru mâncarea foarte bună.

Experiența gastronomică la stână

Am ales să iau masa la Cabana Curmătura, unul dintre cele mai bune restaurante din Bran care se afla în cel mai mare resort de aici. După ce am inspectat meniul m-am decis să iau o pastramă de oaie în sos de vin și mămăliguță. Pastrama a venit servită într-un bol de lut, iar la baza acestuia se afla sosul de vin. Carnea a fost una fragedă, cu câteva oase ici colo care a îngreunat puțin servirea dar gustul a fost sublim. Pastrama a fost sărată și cu un ușor iz de afumat iar mămăliguța a fost cremoasă și echilibrată ca și gust.

Invitație de a vă alătura comunității noastre

Mulțumesc că vă uitați la clipurile noastre! Dacă vă place munca noastră, vă invit să vă abonați la canalul YouTube „Degustăm cu Denis”, să apăsați clopoțelul pentru notificări și să împărtășiți conținutul cu prietenii. Împreună putem să descoperim mai multe delicii culinare!

Contact și informații suplimentare

Ne găsiți și aici: