Marea Dovleaceală vine în Parcul IOR de pe 27 octombrie

0
2528

Aţi remarcat cu siguranţă că în ultima săptămână natura a prins o tentă ruginie şi că s-a umplut în toate magazinele de dovleci şi obiecte cu tematică de Halloween. Pe aceeaşi temă are loc şi un eveniment în Parcul IOR din Bucureşti: Marea Dovleceală, zisă şi Festinvleac. Toate detaliile le aflaţi mai jos.

Acest eveniment semnat Autentic Events are loc între 27 şi 30 octombrie în Parcul IOR din Bucureşti şi vă aşteaptă acolo preparate cu şi despre dovleac. Veţi găsi acolo expoziţii şi decoruri de toamnă, ateliere de sculptat dovleci pentru copii, părinţi şi bunici, plus multe alte surprize. Mii de dovleci uriaşi vă aşteaptă, alături de plăcinte aburinde şi felii de bostan copt la cuptor. Va fi şi un dovleac gigant, pregătit în fel şi chip, sub formă de alivenci, poale-n brâu, dulceaţă, sarmale pregătite în dovleac, raţă în dovleac, tartă cu dovleac.

Se vor remarca aici „cea mai mare plăcintă cu dovleac”, dar şi o dulceaţă uriaşă de dovleac, pregătită în văzul lumii într-un ceaun imens. Va mirosi tot parcul a dovleac copt, mere şi scorţişoară şi veţi putea savura cele mai bune preparate din Capitală la final de săptămână, numai bune de degustat pe loc sau de luat acasă. Pe lângă dovleac, vor fi amenajate zone cu fructe, legume, zacuscă şi gemuri bio. Veţi savura must făcut pe loc, vin proaspăt, pastramă de berbecuţ la grătar, dar şi de oaie la ceaun.

Acompaniate de mămăliguţă, brânzeturi fine, bulz şi pastramă în bere la tigaie. Nu lipsesc mititeii, cârnaţii din porc, vită şi vânat, frigărui şi pastrame de toate felurile.

Evenimentul are acces gratuit, se petrece de joi până duminică, în Parcul IOR din Bucureşti, lângă Biserica Maramureşeană.