Platforma de livrare de mâncare Foodpanda se extinde în noi oraşe

0
2698

Foodpanda este pe cai mari în 2019 în România, anunţând planuri de extindere în noi oraşe. În acest moment acoperă 15 localităţi la noi şi resimte presiunea rivalilor ca Uber Eats, Glovo, dar şi a serviciilor de livrare ale fiecărui restaurant sau franciză.

Foodpanda este disponibil în acest moment în Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Sibiu, Oradea, Galaţi, Craiova, Piteşti, Arad, Ploieşti, Târgu Mureş şi Baia Mare. Acoperă şi zonele metropolitane adiacente acestor oraşe. Planul este că până la final de 2019 Foodpanda să ajungă în 20 de oraşe din ţara noastră.

Comenzile de mobil prin această platformă sunt deja în creştere în provincie, iar Bucureştiul culmea, nu e pe primul loc. Piteşti generează cele mai multe comenzi din aplicaţia mobilă, 83.38%, urmat de Galaţi, cu 79.88%. Bucureşti ajunge la cota de 67.57% doar. Foodpanda debuta la noi în ţara în 2013, adusă de incubatorul german Rocket Internet şi este deţinută acum de Delivery Hero.

Aceasta este cea mai mare platformă de gen din România, colaborând cu peste 1000 de restaurante. În 2018 Delivery Hero, proprietarul Foodpanda achiziţiona hipMenu, extinzând puterea şi acoperirea serviciului. De la începutul anului şi până acum 400 de restaurante noi s-au alăturat platformei, jumătate din Bucureşti.