Primăria Capitalei vrea să stimuleze mersul la restaurant cu vouchere de 50 lei; Când s-ar putea redeschide restaurantele la interior

0
962

Primăria Capitalei are un nou proiect prin care vrea să stimuleze mersul la restaurant în Capitală. Aparent se pregăteşte un program prin care fiecare bucureştean de peste 14 ani va beneficia de un voucher de 50 de lei pe care îl va putea folosi la orice restaurant sau cafenea din Capitală.

Proiectul a fost iniţiat de liderul consilierilor generali ALDE, Tudor Tim Ionescu. Proiectul a fost iniţiat şi depus, rămâne să mai fie şi aprobat. Poate fi considerat o măsură cu iz electoral, la fel ca şi cea propusă de Primărie, care ar asigura teste de Covid-19 pentru cei care vor să plece în vacanţă în Grecia. Acel proiect cu voucherul ar urma să susţină antreprenorii, angajaţii lor şi să dea un boost cafenelelor şi restaurantelor din cel mai populat oraş din ţară.

Banii se vor reîntoarce prin taxe, atât la nivel de buget local, cât şi central. Toţi consilierii generali ALDE susţin acest proiect. Cred că proprietarii de restaurante sunt mai degrabă interesaţi de noul termen limită de deschidere a localurilor şi la interior. Cu câteva zile în urma Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru afirma că se va discuta despre redeschiderea restaurantelor „în câteva zile”. Orice măsură de relaxare se poate lua doar odată cu scăderea numărului de cazuri noi şi cum am ajuns şi la peste 600 pe zi săptămâna trecută, semnele nu sunt bune.

Iniţial pe 1 iulie trebuia să fie aceasta redeschidere, dar a fost amânată teoretic până pe 15 iulie, adică miercuri. Chiar şi dacă se pune în aplicare redeschiderea, ea se va face cu anumite reguli. Va trebui respectată distanţarea socială, create mai multe separe-uri şi nu vor avea voie mai mult de 6 persoane la o masă (faţă de 4 care sunt la terasă).

Clienţii vor trebui să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalat pe jos, păstrând distanţă de 2 metri faţă de mesele vecine. Meniurile şi mesele vor fi dezinfectate periodic. Am văzut şi restaurante care oferă meniul sub formă de coduri de bare pe care le scanezi cu telefonul. Aflăm mai multe pe 15 iulie!