Primăria Sibiu lansează oficial „Cartea Gustului”, compendiu gastronomic al regiunii

0
998

Probabil aţi remarcat o sumedenie de ştiri în aceste zile care spuneau că „Sibiu îşi bate monedă proprie”. Ei bine la acelaşi eveniment de anunţ al monedei locale a debutat şi „Cartea Gustului”, o colecţie de meniuri şi poveşti culinare din Regiunea Gastronomică 2018/2019.

Totul a avut loc miercuri, pe 20 iunie la Primăria Sibiu. Acolo, doamna primar Astrid Fodor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai industriei HoReCa din Sibiu. Au fost prezenţi manageri de hoteluri, chefi şi experţi în domeniu. Astfel s-a dorit crearea unui plan pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. „Cartea Gusturilor” a fost de asemenea anunţată, urmând a include între 5 şi 10 feluri de mâncare, bazate pe ingrediente locale.

Fiecare preparat va fi inclus în Cartea Gusturilor împreună cu o poveste interesantă despre mâncare sau despre regiune. S-a discutat şi despre realizarea unei aplicaţii pentru acest program culinaro-turistic, iar softul va include toate restaurantele din reţeaua „Regiunea Gastronomică”. Aplicaţia va oferi şi posibilitatea de a face rezervări online la restaurantele respective.

Un aspect inedit este lansarea în 2019 a unei monezi locale a Sibiului, folosită ca metodă de plată în reţeaua aceea SRGE (Sibiu Regiune Gastronomică Europeană). Deocamdată se caută denumiri pentru monedă şi va exista şi un concurs pe această temă.

Sursa foto