Primul Târg de Crăciun din România s-a deschis azi la Sibiu; Iată ce poţi face acolo

3
1875

Chiar dacă afară e încă destul de cald încât să te gândeşti la toamnă, mai degrabă decât la iarnă, iată că tocmai a debutat primul târg de Crăciun din acest an. E vorba despre Târgul de Crăciun de la Sibiu, ajuns la ediţia cu numărul 13 în această urbe. Avem detalii despre deschiderea sa şi despre ce ne-au pregătit organizatorii.

Ediţia din acest an a fost deschisă de un concert Radu Nechifor şi Monica Anghel. Târgul deschis pe 15 noiembrie se află în Piaţa Mare din Sibiu şi va fi deschis până pe 3 ianuarie 2020. E plin de căsuţe cu preparate şi produse tradiţionale, cu expozanţi care vând obiecte de decor, brânzeturi, mezeluri, plăcinte, produse de apicultură, must, vin fiert şi cârnaţi. 110 căsuţe în total sunt acolo şi nu lipsesc nici produse tradiţionale de Crăciun, precum şorici, cozonac sau turtă dulce.

Interviu: Află totul despre Târgul de Crăciun Sibiu 2019

Publicată de Targul de Craciun din Sibiu pe Vineri, 15 noiembrie 2019

Sibiul are şi un patinoar şi un brad de mari dimensiuni în Piaţa Mare, spre bucuria celor mici. Bradul are 24 de metri înălţime, este format din 2400 de crenguţe, fiind livrat alături de 5000 de globuri argintii, aurii şi roşii. Există şi o stea 3D în vârf. Piaţa Mare din Sibiu este plină de mii de luminiţe colorate, care te introduc în atmosfera de Crăciun, chiar dacă mai sunt mai bine de 40 de zile până vine Moşul. Veţi putea achiziţiona de la căsuţele din piaţa căni pictate manual, globuri şi ghirlande pentru brad, dar şi obiecte de port.

În mod inedit sunt şi standuri cu mâncare ceva mai hip şi trendy, precum burgeri din carne de vită Angus, burgeri vegetali şi o sumedenie de preparate de provenienţă maghiară. Pe durata târgului cei mici pot participa la 5 ateliere care stimulează creativitatea, inventivitatea, dar şi spiritul de echipă. Iată cum sună atelierele: Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat Turtă Dulce, Decorațiuni Pixel Art și Pictat Globuri.

Există şi o zonă numită Parcul lui Moş Crăciun, un parc de distracţii cu carusel, o zonă de mini karting şi un trenuleţ cu care te poţi plimba în peisajul feeric. O surpriză pregătită de organizatori este o roată panoramică de mari dimensiuni, creată special pentru eveniment. De acolo se poate vedea tot Sibiul. Târgul din acest oraş a fost comparat anul trecut cu cel de la Viena şi e o destinaţie tot mai iubită de turiştii străini.

Sursa foto