Pofta românilor pentru burgeri, în cifre: 10.000 de burgeri comandați online pe zi

0
259
Tendințe în comenzi online de burgeri: ce preferă românii în 2023
Tendințe în comenzi online de burgeri: ce preferă românii în 2023

Românii iubesc burgerii, iar acest lucru este confirmat de datele din 2023. Conform unei analize realizate de Tazz, platforma locală de livrare rapidă, în fiecare zi se comandă peste 10.000 de burgeri. Aceasta reprezintă o creștere de peste 15% față de anul 2022. Bucureștiul domină topul comenzilor, cu 48% din total, urmat de Timișoara, Cluj, Iași și Brașov.

Topul preferințelor de burgeri în funcție de oraș

Fiecare oraș din România are preferințele sale specifice când vine vorba de burgeri:

  • București: Double Bacon Cheeseburger este cel mai popular.
  • Brașov: Cheeseburger-ul clasic este preferat.
  • Cluj: Pulled Pork Burger este alegerea de top.
  • Iași: Crispy Burger este preferat de ieșeni.
  • Timișoara: Burgerul Clasic domină comenzile.

Cristina Sauciuc, Head of Brand la Tazz, a declarat: “De 4 ani oferim livrare rapidă direct la ușa românilor, iar burgerii au fost mereu în top 3 cele mai comandate produse. Observăm un interes crescut pentru burgerii în forme sau rețete noi, ceea ce ne face să credem că și în următorii ani acest preparat va rămâne printre preferințele de top ale comenzilor online de mâncare.”

Top căutări pentru comenzile online de burgeri

Burgerii vegani și vegetarieni câștigă tot mai mult teren, fiind în topul căutărilor. Variantele cu avocado și trufe sunt foarte populare, alături de mini burgeri și smash burgeri, care sunt printre cele mai căutate opțiuni în această perioadă.

Bonul mediu pentru o comandă de burgeri este de aproximativ 80 de lei, iar mulți români comandă mai mult de un burger. Comenzile de grup sunt frecvente, fie că este vorba de familie, prieteni sau colegi. Anul trecut, cea mai mare comandă de grup a fost de 16 burgeri, cu o valoare de peste 600 de lei.

Comenzile de burgeri cresc cu 25% în lunile de toamnă-iarnă

Deși burgerii sunt comandați pe tot parcursul anului, cererea crește semnificativ în lunile octombrie-decembrie, când comenzile de burgeri cresc cu 25% comparativ cu primele luni ale anului, când reprezintă aproape 20% din total.

Zilele de weekend și ora cinei sunt momentele cu cel mai mare consum de burgeri

Comenzile de burgeri cresc în zilele de vineri, cu peste 5% față de alte zile. Cel mai popular interval orar este 18:00-20:00, urmat de 12:00-14:00 pentru prânz. Există și comenzi de burgeri la miezul nopții, deși acestea sunt mai rare, reprezentând 2.5% din total în intervalul 23:00-01:00.

Aceste date au fost colectate din aplicația Tazz și reflectă comenzile plasate în perioada ianuarie-decembrie 2023, la nivel național.