Profi a deschis două magazine ProfiGo în Timişoara: un nou concept de magazin de proximitate

0
1443

După ce Cora a inaugurat noi magazine de proximitate, încercând piaţa cu acest concept, aflăm că şi Profi a făcut la fel cu câteva zile în urmă. Lanţul de magazine anunţa de fapt noul format încă din septembrie 2020, când debuta un magazin concept Profi în Ploieşti. Acum au apărută două unităţi ProfiGo în Timişoara.

Cele două magazine ProfiGo din Timişoara sunt variante remodelate ale magazinelor care funcţionau la parterul sediului Profi, pe Calea Sever Bocu nr 31 şi pe Intrarea Doinei nr 19-21. Avem de-a face cu magazine ProfiGo pilot, care combina funcţionalităţile unui magazin de proximitate cu cele ale unuia de convenience. E posibil ca pe viitor magazinele mai mici Profi City să fie remodelate în formaturi ProfiGo. Ce presupune această reinventare? Un spaţiu cu design nou, mai primitor, un sortiment mai larg de produse ambalate gata de consum.

Profi s-a extins serios în ultimii 10 ani, de la 67 de magazine în 2010 la peste 1400 de magazine acum. Printre pragurile şi experimentele atinse/realizate de companie au fost inaugurarea primului magazin modular din Europa de Sud-Est, cel din Sighişoara, dar şi deschiderea la Bucureşti a primului Magazin din Gheaţă din lume. A fost creat şi un format special de magazin numit Profi Loco, dedicat zonelor rurale din România. Lanţul de magazine are peste 22.000 de angajaţi şi creşte într-un ritm de aproximativ 200 de magazine pe an.

Profi doreşte să fie al doilea cel mai mare magazin din retailul românesc în 2024.