Restaurant nou: Le Bab reinventează kebabul în Centrul Vechi din Bucureşti

0
5217

Dacă e ceva ce avem din plin în centrul Capitalei, e vorba de localuri cu shaorma şi kebab. E greu să mai vii cu ceva nou în această zonă, dar Le Bab încearcă, e drept, cu o abordare mai gourmet. Noul restaurant din Calea Victoriei 12A reinventează complet conceptul de kebab şi avem detalii mai jos.

Restaurantul se va deschide în această lună şi promite să aducă un kebab fusion, complet regândit. Nu e nici turcesc, nici libanez, e pur şi simplu Le Bab. Conceptul a pornit din Londra, unde a fost deschis primul Le Bab în 2016. Localul din Bucureşti se află foarte aproape de Caru’ cu Bere şi va face parte dintr-un business care mai include şi Maison Bab şi Kebab Queen, aflate în Londra.

Le Bab este axat pe casual dining, în vreme ce Kebab Queen trece clienţii printr-un tasting menu cu 7 feluri. Deja vorbim de altfel de kebab când intră foie gras-ul în scenă, dar şi elemente de bucătărie moleculară. Manu Canales e arma secretă a locaţiei din Londra, un fost sous-chef la Le Gavroche în capitala britanică (restaurant cu 2 stele Michelin).

Investiţia în locaţia din Bucureşti este de jumătate de milion de euro şi au fost promise multe diferenţe faţă de Le Bab-ul din UK. Vor fi diferenţe la designul interior, meniul de băuturi, dar şi cel de preparate culinare. Se vor împrumuta şi influenţe din regiune. Restaurantul va avea 55 de locuri la interior şi 35 pe terasă.

Prepararea cărnii la grătar e un fel de trademark pentru Le Bab-ul original şi va fi păstrată şi la noi. La Bucureşti restaurantul va fi condus de Doug Faulkner, fost sous chef la un restaurant cu stele Michelin, coordonat acum de Manu Canales. Puteţi vedea aici meniul Le Bab din Londra, pentru a vă face o idee.