Jessica Prealpato este cel mai bun cofetar din lume în 2019

0
3051

E greu de spus cine este cel mai bun bucătar din lume la ora actuală, dar în zona de cofetărie avem o nouă stea, pe Jessica Prealpato. Aceasta a fost numită „cel mai bun cofetar din lume în anul 2019″ de către „World’s 50 Best Restaurants”.

Este pentru al patrulea an la rând când un cofetar francez pleacă acasă cu această distincţie, de la organizaţia britanică „50 Best”. Jessica este cofetar şef la restaurantul Alain Ducasse au Plaza Athenee, din Paris, unde lucrează cu chef Romain Meder. Respectivul local are 3 stele Michelin. Noul star al cofetăriei intra în echipa hotelului Plaza Athenee în noiembrie 2015 şi s-a făcut remarcată imediat.

Jessica este cunoscută pentru viziunea sa nouă asupra deserturilor, fără exces de zahăr şi cu ingrediente cât mai sănătoase. Tânăra pune accent mai mare pe varietatea de gusturi şi mai puţin pe zaharisire. Foloseşte uneori combinaţii surprinzătoare de ingrediente şi gusturi. Spre exemplu i se pare o idee bună să combini algele cu lămâia, sau sfecla cu sumac.

La doar 32 de ani să devii un cofetar de renume mondial este o realizare uriaşă. Prealpato nu pune prea mare accent pe felul în care arata un desert, aşa cum se vede şi pe Instagram-ul său, dar mai degrabă pe gustul său. Un desert ideal pentru doamna cofetar este o combinaţie de căpşuni cu muguri de pin de exemplu.

Merge mult pe abordarea „naturalite”, practicată de altfel şi de superchef-ul francez Alain Ducasse. Alte ingrediente utilizate de Prealpato pentru deserturile sale sunt şerbet de bere, trufe sau anghinare cu vanilie. Oţeturile sunt arma sa sa secretă, conform cărţii „Desseralite”.