Restaurante KFC şi McDonald’s din Bucureşti închise pentru furt la cântar; Iată ce nereguli erau acolo

0
349

Sunt sigur că aţi auzit la ştirile din ultima săptămână faptul că două dintre cele mai populare restaurante din Bucureşti, KFC-ul şi McDonald’s-ul de la Piaţa Romană au fost inchise de Protecţia Consumatorilor. Personal mă aşteptam să fie vorba de probleme de igienă, dar de fapt ar fi altceva.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu 15.000 de lei lanţurile de fast-food McDonald’s şi KFC din Capitală, în urma unor nereguli la nivel economic. Preşedintele ANPC transmite într-un comunicat că „se fură la cântar, sau cu ocaua”. E vorba despre neconcordanţe găsite de inspectori, în defavoarea cosumatorilor, cu privire la gramajul porţiilor de cartofi prăjiţi.

Gramele declarate erau mai mari decât cele pragmatice, constate prin cântărirea produselor gata de consum, luate prin sondaj. Erau probleme similare şi la băuturile răcoritoare la pahar, iar nivelul de lichid nu atingea marcajul înscris pe pahar. Nu apăreau nici ingredientele cu potenţial alergeni acolo unde ar fi trebuit semnalate. Lipsea de asemenea detaliul cu privire la gramajul produselor, de pe panoul tactil de prezentare şi comandă a produselor.

Erau probleme şi pe partea de igiena şi mă refer aici la impurităţi, rugină pe grilaje, praf, exfolieri de vopsea în zona frigorifică. ANPC a dispus şi oprirea temporară a desfăşurării activităţii, până la remedierea abaterilor în termen de 30 de zile de la control.