Bucureştenii sunt campioni la fast food comandat pe Tazz; Clujenii au făcut cea mai mare comandă din ţară în 2022

0
713

Ştiţi cum e cu topurile de final de an, ele apar la început de ianuarie şi dezvăluie trendurile care au marcat anul respectiv. Tazz ne oferă azi o viziune asupra României, una culinară, a pofticioşilor de fast food şi dulce. Astfel aflăm că bucureştenii sunt campioni la fast food, iar clujenii şi timişorenii sunt cei mai pofticioşi la dulciuri. Găsiţi mai multe informaţii mai jos.

Raportul celor de la Tazz cu privire la preferinţele românilor ne-a sosit sub amuzantul nume de Tadaaazz. Cu această ocazie am aflat că un clujean a făcut cea mai scumpă comandă pe Tazz din ţară, în valoare de 4138 de lei. Am descoperit şi că sosul de usturoi, cheeseburgerul şi shaorma sunt cele mai comandate produse de pe Tazz în 2022. Cel mă pofticios utilizator Tazz din 2022 este tot din Cluj Napoca, cu 746 de comenzi pe parcursul anului.

Au fost apreciate şi populare şi bucătăriile asiatice şi greceşti în rândul comenzilor de pe Tazz. Topul Tadaaazz reprezintă o retrospectivă naţională cu privire la preferinţele culinare ale românilor de pe parcursul anului. Cele mai comandate produse au fost după sos de usturoi şi cheeseburger shaorma, kebabul, meniul crispy chicken, noodles şi cartofii prăjiţi.

Iată şi cele mai apreciate restaurante la nivel de număr de comenzi în 2022 via Tazz:

  • Dristor Kebab Delivery
  • Shaormeria Băneasa
  • B3ton Restobar
  • Mesopotamnia
  • Nikos Greek Taverna

Cele mai poftite preparate din Cluj au fost shaorma, crispy chicken, noodles. Cele mai apreciate restaurante din acest oraş au fost Big Belly, Grande, Express Chef, Noodle Pack şi Spartan.

În Timişoara cele mai apreiciate au fost meniurile zilei şi de prânz, urmate de shaorma. În privinţa topurilor restaurantelor, timişorenii au apreciat cel mai mult Jack’s Bistro, Fresh Kebab, Urban King şi Restaurant Nora, urmate de Papa Sam.

Se pare că grosul comenzilor Tazz se plasează în România în jurul orei 12:00, în afară de Constanţa, unde cele mai multe comenzi vin în perioada cinei, pe la ora 19:00. Sunt şi clienţi matinali mulţi, care fac comenzi între 06:00 şi 10:00. Cele mai râvnite deserturi în prima parte a zilei au fost pancakes şi banana bread. După prânz urcă în top clătitele cu ciocolată şi papanaşii cu smântână şi dulceaţă.