Restaurantul Gramont anunţă „La Symfleurie”, cină eveniment semnată „Chef Oxana Creţu”

0
486

Dacă nu aţi auzit de restaurantul bucureştean Gramont, atunci trebuie să vă faceţi o favoare şi să vă documentaţi cu privire la el. Avem de-a face cu un local aflat în Suter Palace Heritage Boutique Hotel, care a anunţat un nou concept gastronomic, La Symfleurie, o cină eveniment programată între 12 şi 14 octombrie, de la ora 19:30.

În cadrul acestei cine membrii Societăţii Gastronomice Gramont vor putea savura preparate semnate Oxana Creţu, un chef român apreciat, stabilit în regiunea Bordeaux, din Franţa. Oana este proprietar al restaurantului INIMA şi este una dintre puţinele femei chef menţionate în Ghidul Michelin. Gramont vrea să pună amprenta pe scena culinară locală şi doreşte să ofere spaţiu chefilor creativi, ducând oaspectii într-o serie de călătorii gustative.

Cele două cine susţinute în Bucureşti, alături de echipa coordonată de Chef Valentin Mintea, rezidentul Gramont o va vedea pe Oxana Creţu gătind cu flori şi plante atent selecţionate, dar şi cu cărnuri bine alese de la cei mai buni producători. Sunt şi fructe de mare, lucrate cu mare delicateţe. Aromele aduse în prim plan sunt rezultatele călătoriilor Oxanei în toată lumea.

Artista îşi desenează fiecare preparat pe hârtie, pentru a obţine un echilibru vizual şi cele mai bune asocieri cromatice. Va întâmpina oaspeţii Gramont cu farfurii fermecătoare, în care elementele de estetică se asociază cu cele olfactive şi gustative. Meniul celor două cine este un tribut pentru moştenirea culturală românească şi o trece prin filtrul artistei culinare.

Preţul pentru cina-eveniment din cadrul restaurantului Gramont este de 820 de lei de persoană şi include meniul gastronomic, dar şi asocierea de vinuri internaţionale. Doritorii îşi pot rezerva locul online, pe www.gramont.ro.