S-a lansat Roditor Food Market, platforma de vânzare online pentru producători de legume, fructe

0
1320

Roditor Food Market este cel mai nou proiect de platformă de vânzare online pentru producătorii de fructe, legume, dar şi alte bunuri agroalimentare. RoditorFoodMarket.ro este un proiect susţinut de UniCredit Bank şi este atât o platformă de vânzare, cât şi de întâlnire pentru micii producători.

RoditorFoodMarket.ro este o iniţiativă pornită de echipa care a pornit şi proiectul Mezanin Market şi cu susţinerea UniCredit Bank. Înscrierile pentru antreprenori sunt gratuite şi se fac până pe 30 august, fiind începute de ceva vreme. Ulterior vor continua punctual, dar locurile vor fi limitate. Va conta ce fel de produse se află în surplus şi care sunt mai rare. E vorba şi despre dinamica produselor sezoniere şi a celor mai bine vândute fructe, legume, lactate şi produse de carmangerie.

Pandemia a generat un efect interesant: creşterea dorinţei consumatorilor de a cumpăra produse crescute local. Un studiu Omnibus a arătat că peste 60% dintre cei chestionaţi au afirmat că vor cumpăra mai mult local când se revine la normal. Există şi un alt trend interesant: tot mai mulţi tineri intră în agricultură şi în acest moment există aproximativ 14.800 de producători „eco” înregistraţi la Ministerul Agriculturii. Dintre ei 76% sunt persoane fizice, iar producţia se bazează pe câteva bovine, stupi sau solarii cu legume.

RoditorFoodMarket.ro este împărţit pe secţiuni, iar producătorii şi antreprenorii se pot înscrie în următoarele categorii:

  • fructe şi legume
  • băuturi (vin, bere artizanală, suc)
  • produse de băcănie (conserve, carne/mezeluri, miere, produse apicole)
  • lactate şi branzetguri
  • dulciuri
  • produse de panificaţie
  • accesorii şi decoraţiuni (inclusiv plante decorative)

Câteva exemple de producători înscrişi până acum sunt Catleya Wines, Atelier Lignum, Chef Sosin, Prăvălia Idicel, FructArdeal, Bere Zăganu, ZummMiere, Fructe Deshidradate şi mulţi alţii. Vă puteţi înscrie chiar voi pe site-ul www.roditorfoodmarket.ro.