Se caută bucătar pentru Casa Regală din Marea Britanie; Care sunt cerinţele?

0
505

Odată cu încoronarea Regelui Charles la Palatul Buckingham se produc schimbări şi în bucătăria regală. Astfel, Casa Regală caută un Premier Sous Chef, care ajută la pregătirea meselor vegane pentru rege. Care sunt cerinţele aflaţi în rândurile următoare.

Acest Premier Sous Chef va pregăti şi meniurile pentru personalul Casei Regale şi pentru oaspeţii de la banchetele de stat organizate la Palat. Această mutare vine la două săptămâni după ce Graham Newbould, bucătar al Reginei Elisabeta a II-a a murit subit, la vârsta de 66 de ani. A fost responsabil cu meniurile capetelor încoronate timp de 2 ani la Palatul Buckingham şi 6 ani la Palatul Kensington.

Palatul Buckingham ţine acum un concurs pentru un post de „Premier Sous Chef”, adică ajutor de bucătar-şef. Acesta va pregăti mese vegane pentru rege. Regele Charles al III-lea manâncă vegan o singură zi pe săptămână, atunci când evită să mănânce carne, peşte şi lactate. El citează motive legate de poluare şi mediu. În alte două zile din săptămână, suveranul optează pentru un meniu vegetarian.

Citeaza „presiunea asupra mediului” şi ar dori să vadă mai multă lume făcând asta. Premier Sous Chef-ul va coordona o echipă de profesionişti, îl va sprijini pe bucătarul-şef şi va supraveghea operaţiunile de zi cu zi. O echipă de 30 de persoane e responsabilă cu meniurile şi operează în 6 palate/reşedinţe diferite. Meniurile nu sunt doar pregătite, ci şi dezvoltate de noul chef, iar Premier Sous Chef-ul trebuie să caute cele mai bune ingrediente de sezon, dar şi să coordoneze rotaţiile de personaj şi să gestioneze stocurile.

Sursa foto