Târg cu Bunătăţi de azi în Parcul IOR; Ce degustăm acolo?

0
827

Astăzi, pe 30 martie a debutat în Parcul IOR din Capitală evenimentul Târg cu Bunătăţi. E un târg de început de primăvară, de perioadă de post şi de… sărbătoarea păcălelilor de 1 aprilie, cu preparate „isteţe” (evenimentul NU e o păcăleală). Are loc lângă Biserica de lemn din Parcul IOR între 30 martie şi 2 aprilie.

Evenimentul marca Autentic Events vine atât în întâmpinarea celor care respectă zilele de post, cât şi a celor care mănâncă de dulce când prind ocazia. Ni s-a promis o „simfonie” a fructelor şi legumelor, îmbinate în preparate cât mai „isteţe”, cu savoare şi gust. Ele vor fi pregătite de bucătari şi gospodine care au acceptat provocarea şi vor da gust bunătăţilor de post. E vorba despre plăcinte cu spanac, plăcinte cu lobodă, cu varză, ghiveci de post, preparate gătite la fot continuu în faţa publicului, varză călită, tocăniţă de ciuperci, tocăniţă de cartofi cu varză murată.

Va fi şi fasole la ceaun, dar vom avea şi sarmale cu mămăliguţa şi ardei iute, plus alte bunătăţi de post. Cei care mănâncă de dulce nu sunt neglijaţi şi primesc grătare zilnice cu sute de mititei, frigărui, pastramă, cotlete de berbecuţ, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar. Vor fi şi cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc de vită cu oaie, cârnaţi cruzi sau afumaţi.

La desert nu lipsesc cozonacii, plăcintele poale-n brâu din Bucovina, alivenci moldoveneşti, cheesecake şi prăjituri de casă, cu creme, clătite şi altele. Va exista şi un concurs cu premii, cu extragere duminică seară. Fiecare achiziţie îţi aduce un talon de participare la concurs.