Starbucks a deschis prima sa cafenea din Sibiu, în Piaţa Mare

2
2709

Lanţul american de cafenele Starbucks a deschis pe 7 decembrie primul sa locaţie în Sibiu, în Piaţa Mare. Se pare că foate multe persoane au solicitat sosirea acestei cafenele în oraş şi mulţi au fost interesaţi şi de angajare, fiind primite sute, chiar mii de CV-uri.

Zeci de clienţi au venit la deschidere, iar primii o sută a primit şi surprize. În ziua debutului la ora 13:00 a avut loc şi o degustare, angajaţii discutând despre beneficiile cafelei şi legende asociate celebrei băuturi. Locaţia va avea şi o terasă vara, iar cafeneaua în sine are 80 de locuri. Programul este de la 7:30 până la ora 21:00, iar duminica de la 7:30 la ora 20:00.

Starbucks are 16 cafenele doar în Bucureşti, iar pe viitor vor mai fi deschise încă 2 în Capitală, dar şi una în Braşov. Şi pentru Sibiu mai există planuri de deschidere, poate într-un mall local. Trebuie precizat că locaţia din Sibiu este în conformitate cu arhitectura oraşului şi cu specificul construcţiei, abordare pe care Starbucks o aplică în fiecare zonă.

În Bucureşti spre exemplu la cafeneaua din spatele Hanului lui Manuc e folosit foarte mult lemn şi elemente de arhitectură de la începutul secolului 19. Starbucks Sibiu are 25 de angajaţi şi a fost promisă organizarea de coffee tasting-uri dese pentru localnici.