Iată şcoala din România cu meniu de Master Chef; Se află în Prahova, la Poseşti

0
1949

E distanţă mare de la epoca „Cornul şi Laptele” dacă ne gândim că acum există şcoli în România cu meniu demn de Master Chef. Ştirea zilei la nivel culinar vine din Prahova, acolo unde elevii din mediul rural au preparate deosebite în meniu. Le puteţi afla mai jos.

Elevii şcolii generale din comuna Poseşti beneficiază de un program pilot al Guvernului se pare. Acesta demara în 2016 şi avea ca rol de înlocuire a cornului şi laptelui cu mâncare caldă. Totuşi de la mâncare caldă s-a ajuns la un meniu cu 25 de preparate. Printre ele regăsim ciorba de legume, supa de pui, pilaful, piure-ul de morcov cu grătar de pui şi sufleu de broccoli cu brânză (imagine sus).

Cei mici mai pot degusta şi sufleu de conopidă, broccoli şi brânză la cuptor, dar şi cartofi franţuzeşti. Mă declar surprins că pe listă şi-a găsit loc şi quinoa cu legume sau cartofii gratinaţi cu piept de pui la grătar. Cine vrea ceva mai sănătos şi light poate alege pieptul de curcan, servit cu piure. Programul pilot nu e cantonat doar în Prahova, fiind pornit în 50 de şcoli din ţară.

Programul mâncare caldă pentru elevi era anunţat vara trecută şi beneficiari erau 451 de elevi din Poseşti. Pe atunci includea doar 22 de unităţi de învăţământ.

Sursa foto