Starbucks Reserve Lipscani este cea mai nouă cafenea a lanţului, inaugurată în Bucureşti

2
5323

Starbucks a inaugurat o nouă cafenea în Bucureşti, sub numele de Starbucks Reserve. Se află în zona Centrului Vechi din Bucureşti, pe Strada Lipscani. E deschisă într-un spaţiu deţinut de Cătălin Mahu, fondatorul lanţului de restaurante La Mama.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu Starbucks Reserve, aceasta este gama de lux a cafenelelor companiei internaţionale. Suprafaţa noii locaţii este de peste 395 de metri pătraţi şi include două etaje, plus o terasă, faţă în faţă cu restaurantul La Mama. Aceasta este a doua cafenea Starbucks din Centrul Vechi, după cea integrată în Hanu’ lui Manuc, pe strada Franceză.

Nu e prima experienţă Reserve din România, prima de gen sosind la noi în 2015 odată cu deschiderea cafenelei Starbucks Reserve Strip Mall din Pipera. În acest moment lanţul de cafenele are 40 de locaţii în România şi doreşte să îşi dubleze numărul de unităţi până în 2020. Sunt planuri de deschidere şi în Braşov, plus noi unităţi în Sibiu şi evident şi altele în Bucureşti.

Starbucks debuta în România în anul 2007, inaugurând prima cafenea în Plaza România. Cafeneaua cea nouă de pe Lipscani este realizată în parteneriat licenţiat cu AmRest. Aici sunt disponibile cafele unice Starbucks Reserve, în ediţie limitată. Sistemul inovator de preparare Clover este folosit aici, dar şi sistemele Chemex sau Pour-over. Fiecare scoate în evidenţă alt aspect al cafelei.

Găsiţi specialităţi etiopiene, jamaicane şi honduriene la Reserve. Designul elegant şi old school al clădirii vechi a fost păstrat, incluzând scara şi balustrade bine întreţinute.

Sursa foto