Ştefan Bănică Jr a gătit alături de fiul său, Radu la Chefi la Cuţite sezonul 8

1
1886

Episodul de luni, 28 septembrie din sezonul 8 „Chefi la Cuţite” ne-a adus şi un invitat special din lumea muzicii. Astfel, Ştefan Bănică Jr. a gătit alături de fiul său în bucătăria emisiunii de la Antena 1. În sezonul 7 invitatul muzical a fost Cheloo, care a luat provocarea mai mult ca o glumă. Radu, fiul lui Ştefan Bănică a luat provocarea în serios.

Tânărul de 18 ani, care a dat bacalaureatul şi se pregăteşte de UNATC a fost susţinător înfocat al lui Chef Sorin Bontea în cadrul ultimului sezon „Asia Express”. Inspirat de acea emisiune, tânărul a gătit piept de pui iute-dulce cu sos de portocale, pe un pat de orez aromat. Radu Ştefan Bănică a declarat că gătitul este o pasiune a sa şi îi dedicaă destul timp în fiecare zi. Se declară priceput în ale pastelor şi ar fi dorit să gătească paste a la limone, doar că l-a convins tatăl sau să facă ceva mai special (nu genunchi de broască cum glumea).

Muzicianul l-a ajutat pe fiu, având rol de ajutor de bucătar, tăind portocalele, punând uleiul la încins şi măsurând cantităţile ingredientelor. Unele bucăţi de pui au ieşit cam mari, dar aroma asiatică a fost acolo şi i-a cucerit pe chefi. Până să intre totuşi în scenă, Sorin, Florin şi Cătălin şi-au dat cu presupusul cine este concurentul: ba un şofer de camion, ba pilot de rally, ba un livrator de mâncare chinezească. Până la urmă totul s-a terminat cu bine şi sfiosul Radu a primit 3 cuţite.

Rămâne de văzut dacă rămâne în competiţie sau a fost doar un invitat special. A fost şi o dilemă/dispută între chefi dacă îşi are rost oţelul balsamic pe acest preparat. Cert e că plating-ul a făcut o impresie bună. Radu Ştefan Bănică nu e străin de expunerea la TV, cântând alături de tatăl său la concertul de Crăciun din 2019. Episodul de aseară a fost clar dominat de palincă şi alte tării româneşti, care au devenit deja obişnuinţă la emisiune.