Ştiaţi că: McDonald’s a vândut şi pizza cândva, dar preparatele nu au avut succes

0
1890

Mărturisesc că până azi nu ştiam că McDonald’s a avut şi pizza în oferta sa, aşa că am zis să vă împărtăşesc povestea acestui preparat care nu a prins la public. În anii 1980 McDonald’s domina piaţa fast food, aşa că din poziţia sa de top îşi permitea experimente.

Era pe locul întâi pe piaţa burgerilor, cu o cotă de 40% şi de abia dăduse lovitura cu Chicken McNuggets. Marea lor lipsă era un meniu de seară, de cină. Mc cucerise deja prânzul şi micul dejun cu Egg McMuffin şi burgerii. În 1986 apăreau zvonuri legate de pizza McDonald’s gândită pentru meniul de cină. În ciuda aşteptărilor nu s-a numit McPizza, ci doar „McDonald’s Pizza”.

Totul a fost doar în faza de test în anii ’80 şi preparatul era un soi de calzone mai degrabă, gândit pentru şoferii care mănâncă pe fugă. Ideea era să nu te umpli de brânză la volan. Există şi consumatori din Utah, precum Jeff Terry care îşi amintesc că au cumpărat şi o pizza standard de la McDonald’s. Lanţul american petrecuse ani întregi dezvoltând un cuptor special pentru gătit pizza cât mai rapid.

L-au şi brevetat, pentru că folosea aer încălzit la temperaturi extreme pentru a duce coca de la starea sa îngheţata la cea crocantă în doar 6 minute. Viteza era cheia, pentru că mai toate pizzeriile acelei vremi aveau timpi prea mari de aşteptare. Cuptorul dădea rezultate bune, dar fiecare restaurant ar fi trebuit să îşi modifice structura şi aranjamentul pentru acel echipament.

Apoi a apărut problema cutiei de pizza care nu încape pe ferestrele de la drive thru. Iarăşi era nevoie de sute de mii de renovări. Testele extinse au început în 1989 şi 24 de restaurante din Indiana, Owensboro, Kentucy ofereau pizza McDonald’s. Pizza Hut a început să atace rivalul cu ironii şi campanii publicitare precum „Don’t Make a McStake”.

Făceau şi aluzie la pizza îngheţată „McFrozen” şi au început să ofere pizza „2 la preţ de una” în regiunile de test. Cei care au testat pizza se plângeau că durează mult prea mult să fie gata, iar când restaurantele erau aglomerate se ajungea şi la 10 minute sau mai mult. Şi costul era ridicat: între 5.99 şi 8.99 dolari per pizza. În anii 90 se ajunsese ca pizza să fie disponibilă la 40% din restaurantele Mc, dar brusc a dispărut. Motivele economice erau vădite.

În Canada pizza a rezistat un pic mai mult, trendul murind şi acolo câţiva ani mai târziu. În 2015 se zvonea că ar mai fi 2-3 restaurante cu pizza în State, dar informaţia nu a fost nici confirmată, nici dezminţită. În aceste condiţii zic să nu vă aşteptaţi prea curând să revină pizza la Mc.

Sursa foto