Târg Urban cu degustări ia startul pe 7 februarie la Timişoara

0
1305

Timişoara va fi gazda unui nou Târg Urban cu Degustări în această săptămână, un eveniment gastronomic şi culinar care are loc pe 7 februarie. Se desfăşoară la Terra Biola, pe strada Gheorghe Lazăr nr. 9, lângă clădirea Aquatim.

Totul începe de la ora 17:00 şi ţine până la ora 20:00. Se bazează pe conceptul de Piaţă Urbană, unde micii producători îşi expun produsele şi preparatele. A confirmat prezenţa Adi Ciortan de la Bocceluţa cu Bucate, care va aduce bunătăţuri tradiţionale. Iată cum arată lista de preparate:

  • Mangaliţa proaspătă – cotlet, ceafă, pulpă, jumări, untură, cârnaţi subţiri
    Vită proaspătă
  • Păstrăv proaspăt (curcubeu, curcubeu auriu, fântânel) din zona de munte, de la Păstrăvăria Şoimuş
  • Zacuşti bune de la Traista Bunicii – de vinete, hribi, fasole şi hribi
  • Pere în vin, sos de merişoare cu usturoi, topinambur murat, ketchup de roşii cu miere – toate adunate de la Muma Codrului
  • Hribi de pădure, gălbiori, afine – congelate

Sime Remus va aduce ouă de casă, de găină şi prepeliţă, împărtăşind şi reţete bazate pe ouăle de prepeliţă. Flavius Hafner aduce vinuri bio, povestind istoricul familiei Hafner, care produce vinuri de sute de ani în Austria. Asociaţia Curtea Culorilor va fi prezentă cu specialităţi de brânză, lapte de vacă şi iaurt de casă, plus ricotta proaspătă.

Mai participă şi Vegan Gourmet, cu bunătăţi pe bază de soia, migdale şi brânză de caju, dar şi Terra Natura, cu cereale ecologice şi Cămara de la Munte, cu ceaiuri aromate. Fresh2Go se ocupă de desert, cu torturi Raw vegane, smoothie-uri şi fresh-uri.

Sursa foto