Marks & Spencer lansează sandvişuri cu sushi şi rulouri sushi

0
957

Marks & Spencer este un lanţ de magazine din Marea Britanie, cunoscut mai degrabă pentru produsele de îmbrăcăminte şi cele casnice, decât pentru alimente. În ultimii ani s-au extins şi spre zona alimentară şi acum au un meniu de prânz mai rafinat, care include sandvişuri cu sushi.

Cine se află în UK poate încerca noile sandvişuri, cu o abordare fusion, care combină preparatele japoneze cu legume, sosuri şi pâine. Acest concept fusion este cunoscut în Japonia ca „Onigirazu” şi era gândit pentru cei mici. Peste 14.000 de postari Instagram atestă popularitatea lui #Onigirazu. Sandvişurile vor include combinaţii de sushi, cu ghimbir, pui şi soia, cu sos tonkatsu.

Există şi o variantă Chicken, Bacon şi Avocado + sushi, combinând bucătăria vestică cu cea estică. Ambele costă în jur de 4 lire, adică 21 de lei, cam cât un meniu la un fast food. Marks & Spencer mai oferă şi dragon rolls, rulouri sushi cu maioneză picantă, ceapă şi andive. Mai există şi Katsu Dragon Roll, cu maioneză cu curry, ceapă şi andive, având acelaşi preţ ca şi sandvişurile, 4 lire.

Mărturisesc că nu am încredere în sushi-ul de la supermarket şi prefer să îl cumpăr de la un restaurant japonez autentic, eventual unul cu bucătar venit direct din Japonia. Definiţia cuvântului „sushi” s-a diluat enorm în ultimii 10 ani şi practic orice rulou cu peşte şi orez se laudă că e aşa ceva.