Continuă evenimentele culinare şi gastronomice de toamnă şi de această dată ne mutăm tocmai la Târgu Mureş. Acolo va avea loc Târgul Cetăţii, între 11 şi 13 octombrie. Ajunge la ediţia a VI-A, cea de toamnă, care se desfăşoară pe Bulevardul Cetăţii.
Au fost confirmaţi peste 80 de producători de alimente şi preparate tradiţionale, dar şi meşteşugari. Vom vedea acolo participanţi din judeţele Mureş, Alba, Harghita, Covasna, Suceava, Sibiu, dar şi Cluj şi Bacău. Veţi putea degusta must, vin, produse apicole, mezeluri, murături, palincă, dar şi plăcinte fierbinţi şi bunătăţi de la grătarele care vor sfârâi dacă e vremea bună.
Va fi şi ulei presat la rece, bere, ceaiuri şi plante aromate, dar şi siropuri de fructe şi dulceţuri. Nu sunt ignorate nici bunătăţile sănătoase, astfel că de această dată, în premieră pentru Târgul Cetăţii va fi o zonă specială cu dulciuri fără zahăr şi prăjituri raw vegane. Veţi avea şi castane încinse, găluşti cu prune şi porumb fiert. Atenţie la ce combinaţii faceţi cu mustul, că poate deveni tare păcătoasă treaba!
Târgul începe vineri, 11 octombrie de la ora 12:00 şi ţine până la 19:00. Sâmbătă se desfăşoară între 10:00 şi 19:00, iar duminică între 10:00 şi 18:00. O privire rapidă pe pagina evenimentului ne arată şi teasere legate de degustările de mâine. Văd că se pregăteşte o îngheţată inedită de dovleac, cafea prăjită local şi brânză cu cărbune vegetal.