Festivalul Oktoberfest a început la Arad şi ţine tot weekendul

0
4452

Îmi amintesc că am fost surprins atunci când Braşovul a dat startul unui mega Oktoberfest românesc cu multe săptămâni în urmă. Acum aflăm că are loc încă un Oktoberfest de anvergură, de această dată la Arad. El a început în ultimele 24 de ore şi ţine tot weekendul. Avem detalii mai jos.

Au fost promişi „munţi de cârnaţi” şi „râuri de bere”, iar petrecerea este inspirată după legendarul Oktorbest de la Munchen. Joi seara a fost dat startul, iar publicul are parte de 10 tipuri de bere, inclusiv bere craft (artizanală). Se poartă costume bavareze, se mănâncă wurst şi o să fie chiar şi un concurs de Miss Oktoberfest. Veţi putea şi să cumpăraţi costume bavareze, suveruri nemţeşti, halbe de bere şi numeroase produse artizanale tipic germane.

Vor avea loc şi concerte cu trupe din Germania, Austria şi România (Miki Live Band, Party Tiger), iar de atmosferă se ocupă MC Marian Maican, dar şi DJ Edelweiss. Oktoberfest se desfăşoară zilnic de la ora 11:00 la ora 23:00 şi va fi aleasă şi o regină şi un rege al festivalului. Totul ţine până pe 13 octombrie şi are loc pe terenul fostei fabrici Tricoul Roşu. Intrarea este gratuită.

Regele festivalului îşi va citi vârsta în doze bere Ciuc şi va fi ales de public prin aplauze în ultima seară de festival. Vor avea loc şi semifinale în fiecare seară, în care participanţii îşi vor arăta abilităţile de coordonare şi concentrare. După câteva halbe e cam greu, ştim cu toţii. Ce implică probele? Jocul cu kendama.

Organizatorii au declarat recent că festivalul care se desfăşoară de 11 ani la Braşov ar fi cel mai mare Oktoberfest din afara Germaniei. Iniţial totul a fost realizat pentru că expaţii din Germania care lucrează în România să se simtă ca acasă.