Târgul de Crăciun de la Braşov, ediţia 2019 e gata de inaugurare; Iată ce ştim despre eveniment

0
15341

Dacă Sibiul a dat startul târgurilor de Crăciun din ţară, Bucureştiul îl urmează începând de pe 28 noiembrie. Poate cel mai aşteptat târg de Crăciun la rând este cel din Braşov, despre care avem ceva informaţii azi. Bradul a fost deja montat în Piaţa Sfatului şi e o chestiune de zile inaugurarea târgului.

Centrul Vechi al oraşului a fost deja împodobit de Crăciun, iar Târgul va lua startul pe 1 decembrie 2019, adică duminică. Tot atunci se aprind şi luminiţele de sărbători. Primarul Braşovului a promis că va organiza târgul mai bine decât în anii trecuţi şi va asigura o varietate mai mare a produselor vândute la căsuţele din Piaţa Sfatului. Aprinderea iluminatului de Crăciun are loc duminică, pe 1 decembrie, la ora 17:30.

Va fi marcat de un eveniment organizat în Piaţa Sfatului, unde vor urca pe scenă artiştii din Corul Unison, dar şi artişti ai Operei Braşov, ai Filarmonicii Braşov, plus trupa Dacika. Anul trecut zona centrală a fost arhiplină cu ocazia unui concert deschis de Antonia. În ziua de 1 decembrie nu aveai loc nici măcar să priveşti căsuţele, dar să cumperi de la ele. Punctul forte a fost totuşi focul de artificii de la cetatea veche a oraşului, dar şi defilarea soldaţilor care cântau „Treceţi batalioane”.

O mie de steaguri tricolore sunt pregătite pentru 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Acestea vor arborate pe stâlpii de iluminat de pe principalele artere ale oraşului. Cât despre expozanţii de la căsuţele din centru, veţi putea degusta acolo plăcinte, ciocolată artizanală, vin fiert, murături, şorici, gulaş, caşcaval şi numeroase alte brânzeturi şi mezeluri aduse de la ţăranii din regiune.