Târgul de Crăciun de la Ghimeş-Făget adună produse artizanale şi bunătăţi ale gospodăriilor montane

0
1890

În acest weekend veţi putea participa la un Târg de Crăciun, dar de această dată unul axat pe produse montane şi pe preparatele pe care le găsim în gospodării. Este doar a doua ediţie a Târgului de Crăciun de la Ghimeş-Făget şi Valea Trotuşului.

Totul se deschide la ora 10:00 pe 22 decembrie şi are loc şi pe 23 decembrie. Organizatorii sunt societatea Xilopal şi Afacerea Socială Degustarium, în parteneriat cu Consiliul Local Ghimeş-Făget şi Grupul de Acţiune Locală – GAL Valea Muntelui. Vor participa producători din zonele montane ale regiunii, care vor aduce bunătăţi artizanele, dar şi produse de meşteşugărit.

Au confirmat prezenţa şi ansambluri de muzică populară din comune precum Brusturoasa, Dofteana, Palanca, Poduri, dar şi oraşul Darmăneşti. Veţi putea asculta colinde, dansa hore şi dansuri populare. Are loc şi un concurs de împodobit brazi şi veţi putea degusta preparate tradiţionale de pe Valea Muntelui. În acest an e totul despre gastronomie, creativitate şi cultura zonei din Valea Muntelui.

30 de standuri vă aşteaptă cu bunătăţi calde sau reci, pomana porcului, şorici, plăcinte, miere, gemuri, dulceţuri şi murături. Vor avea loc şi concursuri cu premii şi o licitaţie pentru brazii de Crăciun împodobiţi în cadrul concursului. Înscrierile la concurs se fac printr-un formular pe care îl găsiţi aici.

Sursa foto