Târgul de Crăciun din Slobozia are loc la Muzeul Naţional al Agriculturii, include pomana porcului

0
1874

Sezonul târgurilor de Crăciun s-a deschis încă din luna noiembrie, dar adevăratele târguri încep de abia acum, în decembrie. Un eveniment de genul va avea loc în Slobozia, între 15 şi 17 decembrie, la Muzeul Naţional al Agriculturii.

Acolo vom vedea obiceiuri tradiţionale româneşti puse în practică, ateliere de confecţionat recuzită pentru sărbători de iarnă şi multe alte reprezentări ale culturii populare române. Vor fi şi standuri cu vânzare de produse tradiţionale, precum carne de porc, oaie şi vită, preparate neaoşe din carne, cârnaţi, caltaboşi şi toate cărnurile aferente festinului de iarnă.

Evident localnicii şi cei din zona Sloboziei vor aduce dulciuri, precum turte dulci, ciocolată de casă, prăjituri locale, iar totul va fi uns cu vin fiert cu scorţişoară şi ţuica fiartă. Decoraţiunile hand made, podoabe pentru brad şi sorcove se vor găsi din belşug acolo. Pe fundal se vor auzi colindele celor din Ansamblul Colinda din Jilavele, dar şi formaţia de mandoline „Nuferii Dunării” din Giurgeni şi grupurile de copii din Valea Ciorii şi Căzăneşti.

Totul debutează pe 15 decembrie, la ora 12:00, iar sâmbătă va avea loc şi tranşarea şi pomana porcului de la ora 10:00.

Sursa foto